Intrebari frecvente despre coroane dentare din zirconiu

Naturaletea zambetului defineste frumusetea

CARE SUNT ETAPELE PENTRU REALIZAREA UNEI COROANE CERAMICA?

Indiferent ca se realizeaza din zirconiu, metal sau ceramica presata (acestea reprezentand suportul sau scheletul peste care se va turna ceramica), etapa 1 este slefuirea dintelui sau a dintilor (daca este necesara o punte dentara).
metoxit zirconiu

La finalul slefuirii, se ia amprenta finala cu materiale speciale, in linguri de amprentare.

Etapa a 2 a este proba la capa dentara din zirconiu (suport sau schelet).(click pentru imagini)
Aceasta se realizeaza in laborator, prin tehnologia CAD-CAM, doar cu tehnologie computerizata.

Etapa a 3 a consta in proba intermediara, cand peste capa din zirconiu realizata in laborator se adauga ceramica, obtinand un dinte din portelan cu forma si culoarea dintilor naturali.
Se realizeaza astfel coroana ceramica “la biscuit”.

zirconiu

Etapa a 4 a, finala, este acoperirea coroanei dentare sau a puntii dentare cu un luciu (glantz), pentru a da stralucirea naturala a dintelui.

CAT  DUREAZA  REALIZAREA  UNUI  DINTE  DIN  PORTELAN?

Depinde de complexitatea lucrarii, in principal, in general sunt necesare macar 7-10 zile pana la finalizarea lucrarii.

Clinica Stomatologica Lyrdent colaboreaza de peste 8 ani cu Dr. Fischer Dental Lab pentru a realiza lucrari dentare de o calitate superioara, la standarde occidentale. Materialele folosite sunt cele mai competitive, avand certificare si garantie.

CE  POARTA  PACIENTUL  IN  PERIOADA  REALIZARII  LUCRARII?

Foarte  multi pacienti sunt speriati  de ideea slefuirii dintilor pentru lucrare, intelegand ca vor ramane cu dintii slefuiti, mici, cu un aspect total inestetic.

In practica zilnica, Clinica Stomatologica Lyrdent foloseste cele mai noi procedee de estetica dentara, pentru confortul pacientului.

Indiferent ca avem lucrarea in zona frontala sau laterala, in aceeasi sedinta cand se face slefuirea dintilor, pacientul va pleca cu lucrarea provizorie realizata in cabinetul stomatologic.

Aceasta lucrare provizorie va fi identica cu dintii naturali ai pacientului, inainte de a fi slefuiti.

Materialul folosit este unul special, avand caracteristicile unui compozit, care respecta culoarea dintilor naturali, precum si luciul acestora.

Dr. Ana Maria Mihalcea participa anual la cursuri si congrese  de estetica dentara, pentru a le putea oferi pacientilor sai tot suportul estetic si functional pe parcursul tratamentului.

ESTE  COROANA  ZIRCONIU  INDICATA  IN  LUCRARILE  PE  IMPLANTURI  DENTARE?
zirconiu Coroanele ceramica pe suport zirconiu se folosesc cu succes si peste implanturi dentare, avand o estetica mult superioara clasicelor coroane ceramica pe suport metalic.

In acest caz, bontul protetic care se infileteaza in implantul dentar propriu- zis, poate fi metalic (situatie in care laboratorul va face etapa de machiaj a capei dentare) sau din zirconiu.

Web Analytics