Intrebari Frecvente Despre Fatetele Dentare

Naturaletea zambetului defineste frumusetea

consultatie
1. CAT DUREAZA REALIZAREA FATETELOR DENTARE?

In mod normal, intregul proces dureaza maxim 2-3 sedinte.

Primul pas, CONSULTATIA, este necesara pentru a intelege dorintele pacientului. Este necesara o colaborare perfecta intre medic-pacient, deoarece doctor Ana–Maria Mihalcea va integra toate informatiile sub forma unei fise finale (fisa de estetica faciala).

Aceasta fisa cuprinde informatii despre culoarea initiala a danturii, forma fetei, culoarea ochilor si a parului.

Concomitent, se fac o serie de fotografii care ajuta in realizarea finala a formei si culorii fatetelor, precum si inregistrarea unei amprente, necesara atat medicului cat si laboratorului de tehnica dentara.

Pe baza amprentei si a fisei obtinute, se toarna in laborator modelul de studiu si se realizeaza din ceara varianta de fatete (procedeu numit WAX-UP).

Dr. Ana–Maria Mihalcea va realiza in a doua sedinta, pe baza WAX-UP, simularea fatetelor finale, astfel incat pacientul va putea stii cu exactitate cum vor arata la final fatetele din portelan. Acest procedeu se numeste MOCK-Urealizare fatetaP si se face direct in gura pacientului.

Se fac din nou fotografii pentru a fi trimise laboratorului.

Laboratorul de tehnica dentara pe baza informatiilor primite, a pozelor, precum si in urma consultarii cu medicul dentist va realiza fatetele dentare.

Cea de a treia sedinta este necesara pentru cimentarea definitiva a fatetelor dentare.

2. ESTE NECESARA ANESTEZIA CAND SLEFUIM PENTRU FATETE DENTARE?

In majoritatea cazurilor, nu este necesara anestezia locala, deoarece slefuirea este minim invaziva, nu exista durere nici in timpul slefuirii, nici ulterior. 

3. CERAMICA (PORTELANUL) ARE REZISTENTA DINTELUI NATURAL?

Ceramica are cel putin rezistenta smaltului natural al dintelui, conditia esentiala este ca pacientul sa respecte regulile ce vor fi comunicate de medicul stomatolog (evitarea obiceiurilor vicioase, deschiderea cu dintii a unor sticle, consum exagerat de seminte in coaja, etc.)

 

Web Analytics